krönika; ode to 07;

stort år, långt år.
från början är alltid bäst;

JANUARI; ordspråket blev 'the language of loveletters is the same as in suicidesnotes' när courtney love's självbiorgafi sträcklästes. en nära vän vid namn tropic gick bort på grund av tarmvred & är fortfarande saknad. calle visade mig garden state & jag föll handlöst. behandlingen gick dåligt & min frånvaro var så hög att en del ville sparka ut mig, men eva ställde sig på min sida & tillsammans började vi arbeta på ett nytt sätt. januari var en läskig månad.
image1555

FEBRUARI; jag pratade mycket med tobbe i telefon, grät floder när calle åkte bort en vecka på semester i polen. behandlingen gick bättre, jag slutade frånvara. firandet av alla hjärtans dag var det bästa någonsin när calle radade upp 52 ljus på mitt rum & tände de för en kväll bara för oss. detta var dessutom månaden då mitt shoppingintresse/behov började gro rejält. februari var en berg&dalvana.
image1556

MARS; nittonårsdagen. hästen nina kom in i våra liv. hafdis huld blev världens största förälskelse. jag färgade mitt hår svart. jag bjöd pojken min till köpenhamn för att se damien rice & det satte sig hårt i hjärtat. jag började teckna för första gången på länge igen. jag köpte min nikon d70s. mars var stora event & glädje.
image1557

APRIL; calle & jag åkte till stockholm för att bo själva i ett trevåningshus i bromma ett par dagar. vi såg nine inch nails & såg snön falla. jag spelade zelda dag som natt på lillebrors gamecube. firade halvårsdagen med pojken. satt i parken en del med vännerna. katten lillen fick åka till veterinären de första gångerna & det gjorde sjukt ont i mig. april var semesterskönt med obehagliga verklighetsinslag.
image1558

MAJ; lillen blev allt sämre. jag köpte min silvriga satinjacka & festade sommaren välkommen, för den var på väg. det var siesta med magsjuka & allt. jag blekte & förlängde håret. vi gjorde tassavtryck i vår bok. calle fyllde arton år & jag var på världens sämsta fest någonsin. sjukhuset besöktes & gamla mönster printades in igen. rädslan isolerade mig en kort period. maj var eländigt.
image1559

JUNI; sommarlov. jag spenderade mycket tid hemma på sjövägen & i fristad. midsommar var hur härligt som helst. farmor dog oväntat & min balans rubbades. begravningen var vacker med hemsk. jag började känna mig mer osäker på saker&ting igen. juni var mycket tårar.
image1560

JULI; festivalernas månad. roskilde, äggstock & emmaboda. det var mycket alkohol & regn som jag aldrig kommer att glömma. kära återseenden var ett bra ordval. malin åkte ut i europa. jag höll lillen's tass ända in i döden & grät hejdlöst i flera veckor. källaren blev ett gömställe & jag läste mig bort från verkligheten. mardrömmar så gott som varje natt. juli var obehagligt, men lärorikt.
image1561

AUGUSTI; anna, calle & jag åkte bil till göteborg för massa bra musik. jag träffade victoria & elinore, vilket var underbart. när jag väl var hemma igen åkte alla festivalarmbanden av. de hade blivit för många för att vara behagliga längre. jag fick brev från frankrike & badade mycket. augusti var en välbehövd sensommar.
image1562

SEPTEMBER; jag & mina två brudar flyttade ihop. jag lärde mig sticka & träffade mannen i mitt liv, lille mumrik. brieostsällskapet bildades & livet var underbart. jag färgade håret. hösten välkomnades med en fest. ben & jerryglass blev ett beroende. katterna flyttade in. september var något helt nytt.
image1563

OKTOBER; kärleksparet firade ett år tillsammans. jag skar sönder mitt finger & det har inte läkt än. vi åt våfflor & spelade spel. vädret var mestadels underbart. jag lekte mycket i löven. katterna kom fram under sofforna & spann i famnen. jag köpte mitt underbara nattlinne & pälsmössan. senaste självskadan. oktober var hemtrevligt.
image1564

NOVEMBER; det mesta av min lediga tid gick åt att fotografera på. det blev mycket resande, färdsträckor som inte alltid var så behagliga. jag jobbade med kompisarnas tidning & stormtrivdes. anna lånade ut sin sjal till mig & jag byggde ett bo. november var färgglatt.
image1565

DECEMBER; är just slut. över förväntan. jag är lycklig & ser fram emot hela världen. betydelsefullt.
image1566sammanfattningsvis;
året har vari så väl behövt. jag har lärt mig tusen nya saker, inte minst om mig själv.
den största förändringen är att jag nu ser framåt.
detta året ska bli riktigt kul att ta sig igenom.

jag har inte så mycket mer att säga.
mitt sista nyårslöfte får ni imorgon.
rökpaus,


avtryck,
talare; jannike

bland alla 2007-sammanfattningar så är din den bästa. hoppas vi ses på festival i sommar. gör vi det?

talare; jennifer,

jannike; tack kära du :*
jag vet inte om vi ses. siesta & emmaboda är klubbade för min del. själv?

2008-01-01 @ 21:49:13
URL: http://hellobenjamin.blogg.se
talare; Josefin

ja hjälp,
jag önskar jag bara hade en liten del av din begåvning.

2008-01-01 @ 21:58:40
URL: http://joseifn.blogg.se
talare; Elin

så himla fin summering av ett år!

2008-01-01 @ 23:08:52
talare; anna.

2007 var vårt år. jag ser fram emot att stå brevid dig under 2008 också. du är underbar.

2008-01-01 @ 23:31:27
URL: http://kaospassagerare.blogg.se
talare; carl,

det var en väldigt fin årskrönika.
2007 var ett bra år. för det mesta.
2008 kommer lbi minst lika bra. kärlek

2008-01-01 @ 23:39:25
URL: http://ljudkoll.blogg.se
talare; jannike

ja, det är väl siesta och emmaboda som det lutar åt. då får vi dricka vin ihop.
:*

2008-01-01 @ 23:40:25
URL: http://turnintoyou.blogspot.com
talare; jennifer,

anna; bara vårt!
carl; älsklar dig!
jannike; jaa, fast då ska det vara gott vin. & schysst bakfyllemat, hah!

2008-01-02 @ 00:59:16
URL: http://hellobenjamin.blogg.se
talare; kajsa

jag blir väldigt berörd av denna nyårskrönika. väldigt vackert & meningsfullt. det märks att du bor i ett hus fullt av esteter, din kreativitet har nog aldrig varit på så mycket topp som nu. jag kan inget annat önska att nästa års krönika blir lika bra,

2008-01-02 @ 09:17:47
URL: http://kalaskatten.blogg.se
talare; Vera,

Jag bara dör för att du är så snyggt & allt du gör blir så vackert & ååh... jag är kär i dig & din blogg & din bilddagbok.

2008-01-03 @ 20:15:29
talare; jennifer,

vera min sötnos :*

2008-01-04 @ 03:38:03
URL: http://hellobenjamin.blogg.se
talare; Amanda

Vackert! :) Väldigt, väldigt vackert.

2008-01-06 @ 21:22:56
URL: http://www.gottisbarn.blogg.se
talare; anna

vilket underbart inlägg! supervackert och så mycket fina bilder.

2008-01-10 @ 21:33:25
URL: http://hippodrom.blogg.se

lägg till din åsikt;

namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback